De crux van een Kernkwadrant

Het kernkwadrant is een model dat ontwikkeld is door coachgoeroe Daniel Ofman en geeft je direct inzicht in jouw gedrag of het gedrag van een ander. Aan de hand van een voorbeeld zul je na het lezen van dit artikel direct de belangrijkste basis zelf kunnen toepassen, voor jezelf of voor een van je medewerkers. Een praktisch model dat je direct inzicht geeft!

Kwaliteit

Waar ben jij goed in? Echt goed in? Waarin onderscheid je je van de rest? Waarin excelleer je ook of misschien wel juist in stressvolle situaties?
Voorbeeld: inlevingsvermogen.

Valkuil

Als je die kwaliteit te veel zou inzetten, de volume knop als het ware op 10 zou zetten, wat gebeurt er met je al er te veel stress is? Waarin kan die kwaliteit dan door schieten?
Welk gedrag vertoon je dan?
Voorbeeld: dan leef ik me zo in, dat ik voor de ander ga denken, mijn mening aanpas aan de ander en mezelf wegcijfer.

Uitdaging

Wat is voor jou de uitdaging om te voorkomen dat je in die valkuil terecht komt? Wat zou jou helpen om te zorgen dat stress minder invloed op je heeft, welke kwaliteit zou je daar bij kunnen helpen?
Voorbeeld: meer aan mezelf denken, mijn grenzen aangeven, gezond egoïsme.

Allergie

Als je nu zou doorschieten in je uitdaging, als je dat gedrag te veel zou aanwenden, wat zou er dan voor gedrag bij jou te zien zijn?
Voorbeeld: egoïsme.
En dit is dan het tegenovergestelde van inleveringsvermogen, daarmee is het vierkant rond.

Kern

De crux van het kernkwadrant wordt vaak verkeerd aangepakt; mensen die het toepassen krijgen inzicht in hun valkuil en besluiten te werken aan het voorkomen van dat gedrag. Dat is echter niet de bedoeling van een kernkwadrant, dan ben je met iets negatiefs bezig. In de lijn van dit voorbeeld: “Ik mag me niet in leven in de ander, ik mag mezelf niet wegcijferen.” Dat is zonde, want dan ben je bezig met iets negatiefs “ik mag niet” en dat geeft geen energie. En gevolg daar van kan zijn dat je jouw kwaliteit uitschakelt, dan dat is jammer. Die kwaliteit hoort bij jou, die maakt je juist wie je bent en moet je koesteren!

Focus op je uitdaging en zorg dat je je kwaliteit blijft inzetten. Als je uitdaging en je kwaliteit met elkaar in balans zijn, dan kom je in het hart van het kernkwadrant. Om jezelf daarbij een handje te helpen, kun je eens terug gaan in je herinneringen wanneer daar voor het laatst sprake van was. Wellicht bij een vakantie, of bij een werkdag die op rolletjes verliep. Hoe voelde je je toen? Is er iets dat je daarvoor symbool kunt zetten. Als je bijvoorbeeld aan een vakantie denkt en zon kenmerkte die vakantie, dan kun je een zonnetje als symbool nemen. Dit is voor jou een geheugensteuntje; jouw doel is om te zorgen dat je zo veel mogelijk in die zonnige toestand verkeerd. Dan zet je jouw kwaliteit in en ben je in balans omdat je ook een andere eigenschap hebt ingezet, namelijk jouw uitdaging; die vaardigheid die je aan het ontwikkelen bent.

Voorbeeld

Ik weet van mezelf dat ik een goed ontwikkeld empatisch vermogen heb, mezelf goed kan inleven in een ander en daardoor makkelijk met hen kan schakelen en me in hen kan verplaatsen. Een valkuil is echter dat ik dat zo gemakkelijk doe, dat ik daarin nog wel eens door wil schieten en mijn eigen mening aanpas of zelf wegcijfer, zodat het maar gezellig blijft en de ander het naar zijn zin heeft. Het is dus voor mij een uitdaging om mijn grenzen aan te geven, in contact staan met mezelf en weten wat ik zelf wil en voor mezelf op te komen. Als ik dit te veel zou doen, dan zou ik egoïstisch gedrag gaan vertonen en dat past niet bij me. Ik houd helemaal niet van egoïstische mensen! Dat egoïsme staat haaks op mijn kwaliteit: inlevingsvermogen. Om te zorgen dat ik in balans ben, ga ik me focussen op het beter aangeven van mijn grenzen, luisteren naar mezelf; wat wil IK nu? En dit ook aangeven. Dat zal best even stoeien zijn, omdat ik dat zo weinig heb gedaan de laatste tijd. En als me het lukt, dan ben ik goed bezig met het ontwikkelen van de vaardigheid om mijn grenzen aan te geven en dan is dat een eigenschap die ik goed kan gebruiken om in balans te blijven. Dan zit ik in de kern van het kernkwadrant, dan ben ik nog steeds goed in het inleven in de ander en dat is een eigenschap die me siert, maar ik voel en bewaak ook mijn grenzen, zodat ik niet doorschiet, maar lekker ‘in het zonnetje’ blijf.

Opdracht

Maak maar eens een kernkwadrant voor jezelf, met dit artikel als handleiding erbij. Een volgende stap is om het eens te oefenen op een vriendin of leuke buurvrouw. En nog eens en nog eens. En laat haar het ook eens bij jou doen. Als je het gevoel hebt dat je er handiger in wordt, dan kun je het ook gaan inzetten in de praktijk, bij gesprekken met teamleden. Zo kunnen zij zich bewust worden van hun valkuilen en welk effect dat heeft op hun collega’s. En dit geeft natuurlijk een enorme boost aan de samenwerking. Let wel op dat je vragen stelt als je met iemand een kernkwadrant maakt. Zet je eigen mening, je eigen oordeel uit!! Want dan wordt het geen kernkwadrant van de ander, maar van hoe jij de ander ziet en dat is niet de bedoeling!

In de praktijk

“Tijdens een training heb ik het kernkwadrant ontdekt, wat een geweldig model! Ik gebruik het niet dagelijks, maar toch wel regelmatig als ik gesprekken voer met assistentes. Soms ben ik er wel een uur mee bezig, zo interessant om samen te bekijken hoe het anders, makkelijker en beter kan. Zo komen we samen meteen tot een prachtig gesprek waar ik steeds beter word in het maken van een kernkwadrant en de ander krijgt waardevolle, direct toepasbare inzichten.”

Tip

Kernkwadranten spel van Daniel Ofman
ISBN 9789021543260