Communicatie in de tandartspraktijk

De manier waarop we communiceren is – meestal onbedoeld – minder efficiënt dan we zouden willen. Ook in de professie van medisch specialist staat communiceren centraal. U kunt veel winst behalen als u zich bewust bent van het effect van uw gedrag op uw omgeving en hoe u hierop kunt anticiperen.
Bekijk het inkijk exemplaar Bestelboek

Constructief communiceren als specialist

De manier waarop we communiceren is – meestal onbedoeld – minder efficiënt dan we zouden willen. Ook in de professie van medisch specialist staat communiceren centraal. U kunt veel winst behalen als u zich bewust bent van het effect van uw gedrag op uw omgeving en hoe u hierop kunt anticiperen.

Bekijk het inkijk exemplaarCommuniceren als huisarts

In de professie van huisarts staat communiceren centraal. U kunt ongelofelijk veel winst behalen als u zich bewust bent van het effect van uw gedrag op uw omgeving en hoe u hierop kunt anticiperen
Grote mensen pesten niet

Pesten komt voor in alle lagen van de samenleving en in leeftijdsgroepen. Pesten op de werkvloer komt veel voor en de gevolgen kunnen zeer schadelijk zijn.

In dit boek staan aangrijpende ervaringsverhalen over pesten op de werkvloer. Echt verhalen van echte mensen.
Zij delen hun verhalen omdat zij het belangrijk vinden mee te werken aan meer bewustzijn op dit gebied.
Tussen de verhalen door vindt u uitleg, achtergrondinformatie en reflectie over pesten op de werkvloer. Over de meest voorkomende vormen van pesten, de rol van omstanders en de te nemen stappen als collega of leidinggevende.
Bestel

Theorie voor een succesvolle praktijk

Als bestuurder komt er een hoop op u af. U moet verstand hebben van bestuurlijke, financiële, fiscale en arbeidsrechtelijke onderwerpen. Daarnaast is het handig als u over bepaalde vaardigheden beschikt, zoals goed luisteren of feedback geven. Dit dossier staat bomvol modellen die u de juist weg wijzen.
Van theorie naar rolmodel

Iedere HR-professional moet beschikken over bepaalde vaardigheden. Zo verwacht de organisatie niet alleen dat u integer en omgevingsbewust bent, maar ook dat u boodschappen op de juiste manier over kunt brengen en actief meedenkt over beslissingen. Organisatiemodellen kunnen u helpen uw vaardigheden aan te scherpen.Sta model voor een succesvolle OR

Iedere HR-professional moet beschikken over bepaalde vaardigheden. Zo verwacht de organisatie niet alleen dat u integer en omgevingsbewust bent, maar ook dat u boodschappen op de juiste manier over kunt brengen en actief meedenkt over beslissingen. Organisatiemodellen kunnen u helpen uw vaardigheden aan te scherpen.
Vaardigheden voor de arboprofessional

Als arboprofessional weet u van de hoed en de rand als het gaat om veilig en gezond werken. Maar om een succesvol arbobeleid tevoren, heeft u aan kennis alleen niet genoeg. U moet ook beschikken over bepaalde vaardigheden. Door goed te communiceren zorgt u ervoor dat iedereen zich houdt aan de genomen maatregelen. In dit boek treft u theorie, modellen en handvatten om uw beleid te ondersteunen met de juiste communicatie.